Светите места в Израел и Йордания

Галерия

1 ден (03.04.2020 – петък)София - Тел Авив
08:30 часа сборен пункт – летище София в зала „заминаващи”. Излитане в 11:05 часа от терминал 2 на летище София с полет София – Тел Авив на Aвиокомпания “ЕЛ АЛ”. В 13:35 часа кацане на летище Бен Гурион в Тел Авив. Отпътуване за гр. Назарет, поклонение в църквата на Благовещението, както и в параклисът на Св. Архангел Гавраил и аязмото. Настаняване в хотел в гр. Назарет. Вечеря и нощувка /1/.
2 ден (04.04.2020 - събота) Кана Галилейска
Закуска в 07:30 ч. Отпътуване за Кана Галилейска. Поклонение в Сватбената църква – мястото на първото чудо на Господ Иисус Христос. Отпътуване за град Тиберий, разположен на брега на Генисаретското езеро. Разглеждане на църквите около Галилейско море и Голанските възвишения. Отпътуване за границата с Йордания. Паспортна проверка и влизане в Йордания. Отпътуване за град Аман – столицата на Хешимитското кралство. Настаняване в хотела в гр. Аман. Вечеря и нощувка /2/.
3 ден (05.04.2020 – неделя)Аман - Петра
Закуска в 08:00 ч. Разглеждане на град Аман – амфитеатъра, старата крепост и др. Посещение на Мадаба и манастира „Свети Георги“ с известния археологически комплекс на мозайките. Отпътуване за планината Небо – мястото, където Мойсей съзрял Обетованата земя. Отпътуване за гр. Петра. Настаняване в хотел. Вечеря и нощувка /3/.
4 ден (06.04.2020 - понеделник):град Петра
Закуска. В 07:30ч. вход във Вади Рум. Разглеждане на каменния град Петра (с местен екскурзовод) строен от набатеите, наричан още червения град, заради естествения розово-червен цвят на скалите. Градът е включен в листата за Световно природно и културно наследство на ЮНЕСКО. Преминаване на граничния пункт за Израел. Отпътуване за град Ейлат – най-посещавният морски курорт в Израел. Разходка с корабче с прозрачно дъно в Червено море. Разглеждане на крайбрежните корали, разноцветни риби и други морски видове, живеещи само в Червено море. Настаняване в хотел в гр.Ейлат. Вечеря и нощувка. /4/
5 ден (07.04.2020 -вторник)Витлеем
Закуска в 08:00ч. Отпътуване за град Витлеем. По пътя спирка на Мъртво море в СПА комплекс Premier. Посещение на магазин с богат асортимент на продукти с минерали от Мъртво море. Свободно време за плаж. Отпътуване за Кесар Ал Яхуд, намиращ се близо до град Йерихон. Потапяне във водите на река Йордан на истинското място, където е кръстен Господ Иисус Христос. Настаняване в хотел в гр. Витлеем. Вечеря и нощувка /5/.
6 ден (08.04.2020 - сряда)Йерусалим
Закуска в 08:00ч. Посещение на църквата на Рождество Христово в град Витлеем. Отпътуване за град Йерусалим. Разглеждане на стария гр. Йерусалим – поклонение по “Виа Долороза” – пътя на Христовите страдания, водещ до Гроба Господен. Поклонение пред Голгота и Божи гроб. Посещение на храма „Рождество Богородично”, в пещерата, където се е родила Божията Майка, Елеонската планина (Възнесение Господне). Поклонение в Гетсиманската градина (гроба на Божията майка). Посещение на Йерусалимската патриаршия и среща с представители на патриаршията (закупуване на пасаван за хаджийство). Настаняване в хотел в Йерусалим. Вечеря и нощувка /6/.
7 ден (09.04.2020 -четвъртък)Ейн Карем
Закуска в 08:00ч. Посещение на Ейн Карем , мястото, където се е родил Св Йоан Кръстител. По желание на групата свободно време за посещение на зеленчуковия пазар или МОЛ. Връщане в хотела в град Йерусалим. Вечеря и нощувка /7/.
8 ден (10.04.2020 – петък)Тел Авив - София
Трансфер до летище „Бен Гурион” в Тел Авив и отпътуване за София в 07:15 ч. с полет на Авиокомпания ЕЛ АЛ. Кацане на летище София в 09:55 ч.

В самолетния билет за посочената дата е включено:
1 брой куфар/сак  до 22 кг. за чекиране в багажното отделение на самолета. В Този багаж може да има течности, тоалетни принадлежности.
1 брой ръчен багаж до 8 кг. Без течности и остри предмети.
Цената включва:
Самолетен билет София – Тел Авив – София; 7 закуски и 7 вечери; 7 нощувки в стаи с две легла в хотели три и четири звезди
екскурзовод на български език, пътуване с луксозен автобус с местен шофьор от израелския и йорданския туроператори
медицинска застраховка
летищни такси;
входни такси за споменатите обекти
водач на групата е български православен свещеник
Цената не включва:
Бакшиши за шофьора и екскурзовода в Израел и Йордания - по 5 $ на ден.
Входна такса за Йордания-45 $

Допълнително в програмата ще бъде организирано:
Потапяне във водите на река Йордан, за некръстените – възможност за Свето Кръщение.
Среща с духовници от Йерусалимската патриаршия
Полезна информация
Какво да вземете със себе си:
Леки дрехи (пола/шал за манастирите)
удобни обувки /отделен чифт за Петра/
☼   Средни месечни температури в Израел:  25– 35°.
                                                                       

Необходим брой участници за осъществяване на пътуването: 40 човека.
ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото на промени в цените и програмата по независещи от него
причини и не носи отговорност за туристи, нeдопуснати от съответните гранични власти
Сборен пункт и час на отпътуване:
08:30 часа сборен пункт – летище София в зала „заминаващи”. Излитане в 11:05 часа от  терминал 2 на летище София с полет София – Тел Авив на Aвиокомпания “ЕЛ АЛ”